Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Handboek scheiden en de kinderen" by Ed Spruijt & Helga Kormos * Book PDF Kindle ePub Free

Handboek scheiden en de kinderen

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Handboek scheiden en de kinderen
  • Author : Ed Spruijt & Helga Kormos
  • Release Date : January 29, 2014
  • Genre: Medical,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 1584 KB

Description

Kinderen van gescheiden ouders hebben gemiddeld meer problemen dan kinderen uit volledige gezinnen. Vooral een scheiding die met veel conflicten gepaard gaat – een vechtscheiding – heeft negatieve gevolgen voor kinderen. Voor beroepskrachten is het niet altijd eenvoudig om adequaat te reageren op de problemen van scheidingskinderen (en hun ouders).

Uit groot onderzoek (2013) is opnieuw gebleken dat veel scheidingskinderen opgroeien met ernstige sociale, emotionele en psychische problemen, die vaak tot ver in de volwassenheid voortduren. Het grootste risico lopen kinderen als ouders verwikkeld zijn in hevige en chronische conflicten. Die blijken na de wetswijziging in 2009, toen onder meer het ouderschapsplan werd ingevoerd, alleen nog maar toe te nemen.

Jaarlijks worden meer dan zeventigduizend kinderen en jongeren geconfronteerd met de scheiding van hun ouders. Voor beroepskrachten is het niet altijd eenvoudig om adequaat te reageren op de problemen van scheidingskinderen (en hun ouders).

De auteurs van deze herziene en geactualiseerde editie van Handboek scheiden en de kinderen presenteren de actuele stand van zaken met betrekking tot het wetenschappelijk onderzoek naar kinderen en echtscheiding. De informatie is geordend in thema’s als maatschappij, opvoeding, problemen, wetgeving, en ondersteunende maatregelen. Praktische informatie staat hierbij centraal; praktijkgevallen, richtlijnen en beschrijvingen van werkwijzen en programma’s komen aan de orde. Wetenschappelijke gegevens worden steeds vertaald naar de dagelijkse situatie.

Dit boek is geschreven voor beroepskrachten in de (gezondheids)zorg, de hulpverlening, het juridisch werkveld, het onderwijs en de overheid en anderen die in hun werk te maken hebben met scheidende of gescheiden ouders en hun kinderen. Ook voor studenten in genoemde vakgebieden is Handboek scheiden en de kinderen zeer geschikt.


Free PDF Download "Handboek scheiden en de kinderen" Online ePub Kindle